14 вересня 2018 року в Департаменті агропромислового розвитку в рамках проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», який впроваджується за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства відбувся семінар для малих виробників, закладів громадського харчування Міністерства освіти і науки на тему: «Обов’язки операторів ринку. Вимоги законодавства до закладів харчування та малих виробників. Гнучкий підхід».
На семінар були запрошені представники закладів громадського харчування МОН, зокрема інтернатні заклади обласного підпорядкування, місцеві органи управління освітою, заклади вищої освіти, а також дошкільні та шкільні заклади, фахівці підприємств області, що здійснюють виробництво та реалізацію харчових продуктів, малі виробники.
В заході прийняв участь керівник проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» Тоні Вілл, який відмітив зацікавленість в таких тематичних семінарах підприємств та подякував за сприяння Мінагропролітики у впровадженні проекту Україні.
Зі вступним словом виступив директор Департаменту агропромислового розвитку С.О. Фролов, який зауважив, що в Україні застосування процедур, заснованих на принципах НАССР, є обов’язковим для всіх підприємств та організацій, що займаються виробництвом або введенням в обіг харчових продуктів. Цього вимагає Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів. Також підкреслив, що з вересня 2019 року система НАССР повинна бути впроваджена в усіх, без виключення підприємствах, що мають відношення до виробництва харчових продуктів. Тому, даний захід дуже важливий, так як з’являється можливість більш детально вивчати вимоги законодавства та обов’язки операторів ринку.