12 листопада 2019 року в рамках міжрегіональної спеціалізованої виставки «АгроПром – Полтава 2019» в виставковій залі Полтавського Міського Будинку культури відбувся семінар на тему: «Систематичний підхід до забезпечення безпеки продуктів харчування відповідно до вимог системи НАССР».
Семінар організований та проведений Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації в тісній співпраці з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській області. Його учасниками були керівники, фахівці підприємств, закладів громадського харчування та дитячих таборів області.
Привітали учасників семінару директор Департаменту агропромислового розвитку Фролов Сергій та перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби Павлов Сергій, які підкреслили важливість впровадження систем управління якістю та безпечністю продукції, як шлях до економічного зростання будь-якого підприємства, а головне – якісне харчування населення і, в першу чергу, дітей.
З 20 вересня 2019 року система НАССР (система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок) стала обов’язковою для підприємств всіх потужностей, в тому числі постачальників та перевізників харчових продуктів, закладів громадського харчування та харчоблоків, закладів дошкільної та загальної середньої освіти. Це передбачає Закон України Ст.20 «Про основні принципи і вимоги до безпеки і якості харчових продуктів», який набрав чинності 20 вересня 2015 року.
Зі змістовними доповідями щодо даної теми семінару виступили Валявський Ярослав, в.о. начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини й Катеренчук Наталія – головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів ГУ Держпродспоживслужби, а також Рожновська Катерина – начальник відділу сертифікації систем менеджменту та харчової продукції ДП «Полтавський регіональний науково-технічний центр стандартизації, метрології та сертифікації».
Всі учасники відмітили актуальність даної теми семінару.