20 червня 2019 року на базі ТОВ «Агрофірма «Маяк» Котелевського району відбувся Національний День Ферми, який присвятили детальному вивченню алгоритму заготівлі грубих кормів «з поля до кормового столу».
В заході взяли учсть понад 300 гостей зі всієї України, серед яких: власники, керівники, лікарі ветеринарної медицини, спеціалісти зоотехнічної служби провідних сільськогосподарських підприємств, експерти галузі тваринництва, представники громадських організацій, комерційних компаній та засоби масової інформації.
Розпочався захід з офіційного відкриття. Привітав учасників генеральний директор ТОВ «Агрофірма «Маяк» Вячеслав Прийма, заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Палій, та голова ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада» Андрій Дикун.
Програма заходу була традиційно поділена на два блоки: теоретичний та практичний.
Під час теоретичної частини учасники слухали тематичні лекції експертів галузі тваринництва про інновації та останні розробки для розвитку молочної галузі, здоров’я тварин, кормозаготівлю з відео-презентаціями сучасної техніки, а також обмінювались думками та досвідом.
Під час практичної частини учасники відвідали усі блоки молочно-товарної ферми «Годувальниця – 2», зокрема доїльний зал, а також оглянули майданчик де утримуються телята в боксах. Крім того, взяли участь в демонстрації кормозаготівельної техніки в роботі, відвідали поле з люцерною та були присутні при практичній закладці сінажу.