У Департаменті агропромислового розвитку в рамках проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», який впроваджується за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства, 27 трвня 2016 р. проходив семінар на тему «Нове харчове законодавство. Завдання, відповідальність та нові можливості для операторів ринку. Практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР».
В семінарі взяли участь керівники та фахівці підприємств області, що здійснюють виробництво та реалізацію харчових продуктів.
Учасників привітав директора Департаменту АПР Фролов Сергій Олександрович та підкреслив, що даний захід важливий, він дозволить розкрити практичні аспекти впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, та нові можливості для операторів даного ринка.
«В Україні застосування процедур, заснованих на принципах НАССР, є обов’язковим для всіх підприємств, що займаються виробництвом або введенням в обіг харчових продуктів. Цього вимагає Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
На сьогодні, згідно даних моніторингу, проведеного Департаментом АПР, 61 підприємством області уже впроваджено системи менеджменту безпечністю та якістю харчових продуктів. З них - 45 запровадили систему менеджменту безпечністю харчової продукції відповідно до вимог ІSO 22000 та 5 – відповідно до вимог ДСТУ 4161» – повідомив Сергій Олександрович Фролов.