Ви є тут

В обласному центрі відзначили День працівників харчової промисловості

12.10.2023

У Полтаві провели низку заходів із нагоди Дня працівників харчової промисловості. На базі Полтавського державного аграрного університету відбувся форум «Біотехнологія в забезпеченні продовольчої безпеки України», виставка харчових продуктів, вироблених на підприємствах області «Використання біотехнологічних методів у виготовленні харчових продуктів» та урочистості.

Участь у заходах взяли заступник начальника ОВА Олексій Бруслик, директор Департаменту агропромислового розвитку ОВА Сергій Фролов та ректор ПДАУ Олександр Галич.

«Роль підприємств харчової промисловості в житті країни значна. Ви забезпечуєте продовольчу безпеку, зберігаєте колективи, підтримуєте економіку держави. Ми неодноразово зверталися до підприємств харчової промисловості області для підтримки наших ЗСУ та ВПО. Вдячні за допомогу. Бажаю знаходити нові можливості реалізувати свій потенціал, поліпшувати якість продукції, розширювати ринки збуту, представляти Полтавщину не тільки на внутрішньому ринку, а й за кордоном», – зазначив Олексій Бруслик.

Харчова промисловість охоплює багато галузей: цукрову, хлібопекарську, кондитерську, борошномельно-круп’яну, молочну, рибну, м’ясну, олійно-жирову, консервну, овочеву тощо. Всі ці галузі добре розвинені на Полтавщині.

«Харчовики й переробники демонструють гідну продукцію. Попри війну вони не знизили обсягів виробництва, тримають високу планку якості. Наша галузь харчової промисловості на досить потужному рівні. Третину промислової продукції, що виробляється в області, виготовляють харчовики», – зауважив Сергій Фролов.

Працівників провідних підприємств харчової галузі області відзначили грамотами за їхні трудові досягнення.