Ви є тут

В області завершується сезон промислової переробки цукрових буряків

19.12.2016

В поточному (2016/17) маркетинговому році переробку цукрового буряка і виробництво цукру з нього здійснюють п’ять цукрових заводів Полтавської області: Глобинський, Кобеляцький (який відновив роботу після реконструкції), Новооржицький, Яреськівський (підпорядковані агропромхолдингу „Астарта-Київ”) та Ланнівський.

Станом на 16 грудня три цукрових заводи завершили сезон цукроваріння, продовжують працювати Глобинський та Яреськівський заводи. За оперативними даними цукровими заводами перероблено 2034,1 тис. тонн буряків з урожаю 2016 року та вироблено 287,2 тис. тонн цукру. Середня цукристість буряків складає 17,04%.

До кінця сезону виробництво цукру очікується близько 300 тис. тонн.