Ви є тут

Впровадження на підприємствах харчової та переробної промисловості системи аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках (НАССР)

09.02.2016

9 лютого 2016 року Міністерством аграрної політики та продовольства України проведена селекторна нарада з питань впровадження на підприємствах харчової та переробної промисловості системи аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках (НАССР).

Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (стаття 20) встановлена обов’язковість впровадження системи НАССР.

Наказом Мінагрополітики України від 01.10.2012 № 590 затверджено вимоги щодо розробки впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).

На нараді були поставлені завдання щодо забезпечення виконання даних вимог.

По завершенню відбулася нарада учасників селектору в обласній студії, на якій визначено заходи, що будуть проводиться в області, зокрема проведення навчання з підприємствами-виробниками харчових продуктів щодо впровадження системи НАССР.

Станом на 1 січня поточного року (за результатами моніторингу) в області 52 підприємств з перероблення сільськогосподарської продукції та виробництва харчових продуктів уже запровадили систему менеджменту безпечністю харчової продукції відповідно до вимог ІSO 22000 та ДСТУ 4161. Найбільше з них молокопереробних – 16, кондитерських – 10, олійно-жирової галузі – 7, м’ясопереробної – 5, цукрової – 4.