23 лютого 2018 року у Вищому навчальному закладі Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» відбулось засідання круглого столу на тему «Стан і проблеми розвитку органічного виробництва в Полтавській області».
Його організатором виступила кафедра технологій харчового виробництва і ресторанного господарства.
З вступним словом до учасників звернулися ректор Університету, д.і.н., професор Нестуля О.О. та начальник управління підприємництва, торгівлі та регулятор-ної політики Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації Бугрій М.І.
З доповіддю виступив заступник директора Департамента агропромислового розвитку облдержадміністрації Палій О.Б. Він охарактеризував нинішній стан органічного виробництва на Полтавщині, відмітив позитивні тенденції до збільшення числа підприємств, які в стратегії своєї виробничої діяльності використовують екологічні переваги.
Про використання органічної сировини при розробці технологій харчових продуктів було наведено у виступі завідувача кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства університету, д.т.н., професора Хомич Г.П., а методи визначення органічності харчових продуктів – у виступі завідувача кафедри екології та природоохоронних технологій Одеської національної академії харчових технологій, д.т.н., професора Крусір Г.В.
Питання безпеки теплової обробки при виробництві харчових продуктівз органічної сировини висвітлив декан факультету харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ПУЕТ, д.т.н., доцент Скрипник В.О.
Екологічний стан Полтавщини, як передумова виробництва органічної продукції, проаналізувала завідувач кафедри загально інженерних дисциплін університету, к.т.н., доцент Гайворонська З.М.
Регіональні особливості ведення органічного землеробства в Полтавській області відмітив у своєму виступі директором ТОВ «Кварк» Лобаном В.М.
Ефективне господарювання за органічними стандартами на ТОВ «Діамант ЛТД» було представлено директором Товариства Сафоновим М.С.
В обговоренні теми взяли участь представник ДП «Полтавстандарт-метрологія», лікар-дієтолог, шеф-поварі ряду ресторанів м.Полтави.