Ви є тут

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ОРГАНІЧНОГО СЕКТОРУ: 01-15/07/2023

19.07.2023

Триває набір експортерів органічної продукції для участі в Національному стенді України на ANUGA 2023 – дедлайн 24 липня!

Виставка відбудеться 07-11 жовтня 2023 року в Кельні (Німеччина).

Організатори павільйону: Офіс з розвитку підприємництва та експорту і національний проєкт Дія.Бізнес під патронатом Міністерства аграрної політики та продовольства України

Павільйон буде організовано за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) в партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

Умови участі, критерії відбору компаній та більш детальна інформація за посиланням.

***

Органічний дискусійний клуб: особливості вирощування озимих зернових – 20 липня!

Сільськогосподарська дорадча служба AgroCare в партнерстві з БТУ-Центром та органом сертифікації Органік Стандарт розпочинають цикл органічних дискусійних клубів з вирощування різних культур в органічному сільському господарстві.

Перша дискусія буде присвячена особливостям вирощування озимих зернових, адже вони є одними з найперспективніших культур в органічному рослинництві.

Теми першої дискусії:

  • Вимоги до сертифікації органічних озимих зернових культур.
  • Вимоги озимих зернових культур до ґрунтово-кліматичних умов, сівозміни.
  • Захист озимих зернових культур від хвороб та шкідників.
  • Потреба в живленні озимих зернових культур.

Детальна інформація на сторінці події.

***

В Україні завершено перший курс з органічного лідерства

Курс з органічного лідерства в Україні розпочався наприкінці 2021 року з тижневої очної зустрічі, протягом якої учасники мали змогу ознайомитись з основами органічного виробництва, історією розвитку органічного руху та становленням стандартів у різних країнах.

Підготовка та презентація планів розвитку стала завершальним етапом курсу, який розтягнувся в часі спочатку через чергову хвилю ковід, а потім через повномасштабне вторгнення.

Детальніше

***

Здобуття вищої освіти з органічного сільського господарства

Шотландський сільський коледж (SRUC) пропонує здобуття вищої та післядипломної освіти в галузі органічного сільського господарства.

Навчання триває від 1 до 3 років в залежності від обраної програми.

Магістерський курс триває 3 роки; в ньому поєднано  надання академічних знань з органічного сільського господарства, маркетинг та управління органічним землеробством і продуктами харчування. Останній рік завершується індивідуальною роботою – виконанням проєкту, який надає можливість для поглибленого дослідження теми, пов’язаної з органічним землеробством.

Умови участі

***

Історії успіху органічних виробників

На початку травня 2022 року Органічна ініціатива оголосила про початок впровадження грантової програми «Підтримка органічного сектору в Україні». За ці 15 місяців, за допомоги партнерів, вдалося реалізувати 3 етапи програми на загальну суму понад 440 тис. дол. США.

Ми раді поділитись деякими історіями органічних операторів, які отримали підтримку в рамках 2 етапу програми. Історії за посиланням

OrganicInfo.ua