Ви є тут

Стан впровадження систем управління безпечністю та якості продукції на підприємствах харчової та переробної промисловості області

16.01.2018

 

За даними моніторингу станом на 01.01.2018 року 72 підприємства та фізичні особи-підприємці області, які здійснюють виробництво харчових продуктів, впровадили або проводять роботи з впровадження міжнародних систем управління якістю та безпечністю (за стандартами, що базуються на принципах НАССР).

Впроваджено системи менеджменту якістю та безпечністю продукції на 69 підприємствах всіх підгалузей харчової промисловості області, зокрема, молокопереробної – 16 підприємствами, м’ясопереробної – 8, цукрової – 6, олійно-жирової – 8, борошномельно-круп’яної – 2, хлібопекарської – 6, кондитерської – 11, пиво-безалкогольної – 5 і т.д.

При цьому 40 підприємств застосовують сумісно по дві системи: систему управління якістю (відповідно до вимог ISO серії 9000) і систему управління безпечністю харчових продуктів (відповідно до вимог ISO серії 22000 або за іншими стандартами, що базуються на принципах НАССР).

Система ISO серії 9000 впроваджена 44 суб’єктами господарювання, що здійснюють виробництво харчових продуктів.

Система постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), впроваджена на 65 підприємствах. Найбільш застосовуваною системою управління безпечністю продукції є стандарт ISO серії 22000, його впроваджено на 59 підприємствах.

Протягом 2017 року система управління безпечністю (за стандартами, що базуються на принципах НАССР) була запроваджений на 6 підприємствах харчової промисловості.